Lommelse crematorium opent in 2018 de deuren

Inwoners van Lommel die na het overlijden van een geliefde kiezen voor een crematie, moeten daarvoor vandaag nog uitwijken naar Turnhout, Hasselt of zelfs Nederland. Bovendien worden ze daar vaak geconfronteerd met lange wachttijden. Een hoop praktische beslommeringen dus, waarmee de stad graag komaf wilde maken. Samen met zes andere gemeenten besloot Lommel daarom een crematorium in de eigen regio te bouwen.

Cometal leverde diverse bekistingen voor en volledig op maat van het project. Een bijzonder project, gezien de diversiteit van hun noden. Voor het horecagebouw, bijvoorbeeld, werd in samenspraak met de hoofdaannemer Vanhout en onderaannemer Erbud, gekozen voor stalen bekistingspanelen van het type BIMET voor het maken van kolommen van 1,20 meter op 0,35 meter, en dit, op wens van de architect, zonder naad en afgeschuinde hoeken De stalen BIMET-bekisting voldoet volledig aan de steeds strengere vereisten voor het uitvoeren van zichtwerk en architectonisch beton. Dankzij de gelaserde staalplaat van 5 millimeter die op het stalen frame is bevestigd, zijn de panelen bijna naadloos met elkaar te verbinden. Met als resultaat een zeer glad en strak uitzicht, wat een grote esthetische meerwaarde heeft. Verder leverde Cometal ook de benodigde materialen voor het ter plaatse storten van de vloer van het horecagebouw.

Cicom-grootrootvlakpaneel

Voor het keldergedeelte van het crematorium zelf, zorgde Cometal voor de bekistingen van de wanden. Hier werd besloten om te werken met een klassieke Cicom-grootvlakbekisting, aangevuld met Alcom-paspanelen. De robuuste Cicom-panelen van 3 meter hoog en 2,40 meter breed zijn speciaal ontworpen om zeer hoge rendementen te kunnen halen bij het storten van hoge en lange wanden. De Cicom-panelen bestaan uit een gegalvaniseerd stalen kader met een tropisch hardhouten multiplex van 3 meter op 2,40 meter uit één stuk. De Alcom-paspanelen bestaan uit een aluminium frame dat voorzien is van platen uit datzelfde tropisch hardhouten als de Cicom-panelen. Het voordeel van deze Alcom-panelen is dat ze voldoende licht zijn om manueel te hanteren en een grote flexibiliteit in maatvoering bieden.

2018-10-15T10:20:36+02:00 mei 9th, 2017|In de kijker|