Ontmoetingscentrum te Kasterlee

Op de vroegere locatie van de brandweer en technische dienst wordt een nieuw ontmoetingscentrum met volledig ondergrondse parkeergarage gebouwd. In deze parking zijn 72 gratis publieke parkeerplaatsen voorzien, waarvan 5 voor personen met een beperking. De in- en uitrit van de garage en de hoofdingang van het gebouw bevinden zich langs het Binnenpad, dichtbij de Markt. Het ontmoetingscentrum is opgebouwd uit twee volumes. Op het gelijkvloers bevinden zich de publieke delen die in verbinding staan met elkaar.

Het rechter volume omvat een ruime keuken, een polyvalente zaal met uitschuifbare tribune, een podium met backstage, bergingen, kleedkamers en een artiestenloge. De polyvalente zaal is flexibel opgebouwd en kan zowel gebruikt worden voor eetfestijnen (360 personen), fuiven (700 personen) als theater- of filmvoorstellingen (tribune met 253 zitplaatsen).

Het linker volume omvat het sanitair, de vestiaire, een bureelruimte, een foyer, een berging en een cafetaria met terras, apart sanitair, keuken en berging. Op de verdiepingen bevinden zich de vergaderruimtes, een berging, een kitchenette, toilet, conciërgewoning en de technische ruimte. Er zijn vier uitgeruste vergaderzalen met een capaciteit van 16 tot 28 personen. Twee van deze lokalen kunnen gekoppeld worden tot een groter vergaderlokaal van ± 45 personen.

Het nieuwe ontmoetingscentrum zal zowel voor verenigingen, particulieren als het gemeentebestuur kansen bieden om bestaande activiteiten te organiseren en nieuwe zaken uit te proberen. Het complex is opgebouwd met een optimale gebruikskwaliteit voor iedereen!

Projectinformatie

Project :
Nieuwbouw Ontmoetingscentrum
Binnenpad 2
BE – 2460 Kasterlee

Aannemer :
Vanhout.Pro
Everdongenlaan 6
BE – 2300 Turnhout
www.vanhout.pro

Architect & studiebureau :
DierenDonckBlancke Architecten
www.dierendonckblancke.eu
Mouton Studiebureau
www.studiebureaumouton.be

Type bekisting :
Onze BIMET bekisting is speciaal geconcipieerd om op een rendabele en flexibele wijze te voldoen aan de huidige extreem hoge eisen voor het uitvoeren van betonconstructies.
Paneelhoogte 3300 – 2750 – 1500mm.
2017-05-30T10:05:55+02:00 maart 31st, 2016|In de kijker|