EBS uitbreiding gesloten opslagcapaciteit, Laurenshaven, Rotterdam

In de zomer van 2016 is in de Laurenshaven in Rotterdam gestart met de realisatie van de uitbreiding een gesloten opslagcapaciteit. De opdrachtgever voor deze loods is European Bulk Services B.V.. Met de bouw van deze loods realiseert E.B.S. een extra opslagcapaciteit van maar liefst 60.000 m3. Deze uitbreiding is conform de filosofie van E.B.S. om een zeer grote efficiënte infrastructuur aan haar klanten te kunnen bieden en benadrukt de strategie van HES en haar aandeelhouders om verder te groeien in het droge bulk segment en hun positie in de gesloten opslag van alle droge bulk opslag te verstevigen.

We zijn als Cometal N.V. trots dat wij onze expertise bij dit project hebben mogen inzetten.
We hebben in opdracht van en in nauw overleg met het projectteam van Cordeel Nederland B.V. de bekistingsinzet bepaald en uitgewerkt. Er is gekozen voor onze stalen Bimet bekisting voor de wanden van 13 meter hoogte en maximaal 850mm dikte (deze wanden worden in 1 stortfase op hoogte gestort, het eindresultaat is ongeëvenaard strak en glad) en onze Alcom bekisting ter plaatse van de wandverbreding met rails voor de schuifdaken vanwege de flexibiliteit die dit systeem met zich meebrengt .
Ook hebben wij maatwerk oplossingen mogen engineeren en produceren waardoor een zeer efficiënte uitvoering mogelijk is gebleken.
Door onze in-house engineering en productie hebben we dit alles in een zeer korte tijd en naar alle tevredenheid kunnen ontwerpen en produceren.

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 is tenminste de eerste helft van de loods gereed. Wij wensen EBS en haar klanten veel successen toe met de realisatie van deze nieuwe loods.

Meer afbeeldingen

Projectinformatie

Project :
Uitbreiding gesloten opslagcapaciteit
Laurenshaven
Botlek, Rotterdam

Opdrachtgever :
European Bulk Services (E.B.S.) B.V., Rotterdam
www.ebsbulk.nl
Onderdeel van HES International B.V., Rotterdam
www.hesinternational.eu

Design & Construct :
Cordeel Nederland B.V., Zwijndrecht
www.cordeel.nl

Type bekisting :
Bimet: Modulaire bekisting bestaande uit een stalen frame met een stalen contactplaat voor de wanden.
Alcom: Modulaire bekisting bestaande uit een aluminium kader met een houten contactplaat voor de wandverbredingen.
Klimconsoles: Consoles om bekistingswerkzaamheden op hoogte (spitsen tot 20 meter hoogte) te kunnen uitvoeren.
Maatwerk pasbalken:
Pasbalken op maat waardoor de wandverbreding, ten behoeve van de dakrails, samen met de wanden gestort kunnen worden. Tevens dienen deze balken als hijsvoorziening zodat de wandbekisting inclusief de bekisting van de wandverbreding ineens verzet kunnen worden naar een volgende stortfase.
Bouwperiode betonwerk:
augustus 2016 tot en met 1e kwartaal 2017
2017-05-30T10:05:51+02:00 april 21st, 2017|In de kijker|