Bimet bekisting

Bimet bekisting 2017-05-30T10:06:04+00:00

Project Description

Bimet bekisting

modulaire stalen bekisting voor architectonisch- en zichtbeton.

De BIMET bekisting is speciaal geconcipieerd om op een rendabele en flexibele wijze te voldoen aan de huidige extreem hoge eisen voor het uitvoeren van betonnen constructies.
Het toepassingsgebied van deze nieuwe modulaire systeembekisting is uitermate geschikt voor appartementsbouw. Dankzij de paneelhoogte van 2m75 wordt het gebruik van kleine opzetstukken vermeden. De fijne paneelnaden garanderen behangklare wanden. Ook in de burgelijke bouwkunde wordt steeds meer belang gehecht aan het esthetische aspect; de formule dat een modulaire, flexibele, sterke en stijve bekisting architectonisch beton aflevert is in de sector onuitgegeven. Door het toepassen van een 5 mm dikke staalplaat als contactoppervlak wordt de aftekening van de structuur van de systeembekisting in het betonoppervlak tot een minimum beperkt. Een strakke vormgeving zonder plaatselijke oneffenheden of afwijkingen is het resultaat van een correcte inzet van de BIMET bekisting.
Met het standaard Cometal profiel is de BIMET bekisting aansluitbaar op al onze overige systeembekistingen.
In de ontwerpfase van deze BIMET bekisting was één van de uitgangspunten het voldoen aan de strenge NEN 6722 met betrekking tot de oppervlakte-beoordeling van betonwerk. De meest veeleisende oppervlakte-beoordelingsklasse wordt zelfs met betondrukken van 80 kN/m² gemakkelijk gehaald. Het gebruik van spanstaven met een kerndiameter van 20 mm en een gebruikslast van 140 kN laat ons toe om de bekisting in te zetten voor het betonneren van constructies onder betondrukken tot 100 kN/m².
Zodoende stelt de BIMET systeembekisting de aannemers in staat om, onder gecontroleerde omstandigheden, hun grenzen te verleggen. Zelfverdichtend en zelfnivellerend beton kan tot op grote hoogte toegepast worden.

Download nu onze BIMET bekisting catalogus ( pdf 635 kb )
Meer info over BIMET bekisting? Contacteer ons of uw technisch adviseur.

Meer afbeeldingen

In de kijker

Woonzorgcampus Serrenhof te Sint-Truiden

oktober 28th, 2018|0 Comments

Aan de Viaductstraat in Sint-Truiden bouwt Orelia het Serrenhof, een woonzorgcampus die de huidige woonzorgcentra La Madrugada en laurentius zal vervangen. De nieuwbouw, met een woonzorgcentrum en erkende assistentiewoningen, zal eind 2019 plaats bieden aan meer dan 100 bewoners.

R&D

Universeel loopplatform

juni 21st, 2012|0 Comments

Het universeel loopplatform is een veiligheidsvoorziening die bestaat uit een beveiligde toegang en beveiligde werkconsole om bekistingswerken op hoogte uit te voeren.