Woonzorgcampus Serrenhof te Sint-Truiden

Aan de Viaductstraat in Sint-Truiden bouwt Orelia het Serrenhof, een woonzorgcampus die de huidige woonzorgcentra La Madrugada en laurentius zal vervangen. De nieuwbouw, met een woonzorgcentrum en erkende assistentiewoningen, zal eind 2019 plaats bieden aan meer dan 100 bewoners.

Serrenhof ligt in een omsloten gebied tussen de spoorweg, de Rummerweg, de Diestersteenweg en de Viaductstraat. Het gebouw is ontworpen in functie van zijn omgeving en wordt opgetrokken rond een binnenplein, waardoor er veel licht binnenvalt.

De bouwhoogte is gelimiteerd, zo zal de impact op de privacy van zowel de bewoners als de buren beperkt zijn.

Het gebouw krijgt aan de zijde van de Viaductstraat een erg open karakter, het terras en de cafetaria zijn bereikbaar vanaf een pleintje met inheemse bomen, wat de interactie tussen bewoners en het leven in de stad positief zal beïnvloeden. Medewerkers en bewoners zullen ondergronds kunnen parkeren. Voor bezoekers werd een ruim aantal bovengrondse parkeerplekken voorzien.

De nadruk van zowel de architect als de projectleiders werd gelegd op het uitzicht van het betonresultaat. Hierdoor werd er besloten om samen te werken met Cometal. De technisch adviseur Lurquin Andy heeft samen met de architect en de projectleiders de verschillende mogelijkheden besproken. Uiteindelijk werd er gekozen om te werken met het grootvlakpaneel CICOM.

Cometal en meer specifiek het Cicom paneel onderscheid zich van de rest van de systeembekisting doordat er in dit paneel een tropisch hardhouten plaat met afmeting 3000X2400mm uit één stuk voorzien wordt. Hierdoor bekom je een uitstekend betonresultaat.

Projectinformatie

Bouwheer :
Orelia Group NV
Selsaetenstraat 50B
2160 Wommelgem
http://www.orelia.be/

Aannemer :
Houben NV : Limburgs klasse 8D aannemersbedrijf.
Prins-Bisschopssingel 36 bus 5
3500 Hasselt.
https://www.houbennv.be

Architect :
Rimanque NV
http://www.rimanque.be/
Studiebureau :
V2S
https://v2s.be/

Projectleiders :
Raf Truyens
Patrick Kaes

2019-01-18T12:02:58+01:00 oktober 28th, 2018|In de kijker|