Randvoorwaarden voor verhuur van bekistingen en ondersteuningen, geldig vanaf 1 januari 2021

Randvoorwaarden voor verhuur van bekistingen en ondersteuningen, geldig vanaf 1 januari 2021 2021-06-29T11:26:34+02:00

Project Description

Randvoorwaarden

voor verhuur van bekistingen en ondersteuningen, geldig vanaf 1 januari 2021.

Belgische bekistingsbedrijven slaan handen in elkaar voor transparantere verhuurmarkt

De belangrijkste spelers op de Belgische markt die betonbekistingen en ondersteuningen produceren, verkopen en/of verhuren, slaan de handen in elkaar. Ze groeperen zich in een nieuwe sectie onder de vleugels van SIGMA (onderdeel van koepelfederatie TRAXIO) om zo te streven naar een transparantere en professionelere verhuurmarkt waarin vakkundigheid, kwaliteit en ethiek centraal staan.

Duidelijke offertes en contractuele afspraken

Het verhuren van bekistingen is een belangrijke bedrijfsactiviteit voor de bekistingsfabrikanten en
-verdelers. Deze ondernemingen – die steeds als leverancier optreden van aannemers – willen met de oprichting van deze sectie streven naar een beter georganiseerde, kwaliteitsvolle en transparantere markt.

Daarom heeft de sector uniforme randvoorwaarden opgesteld voor offertes en contracten zodat klanten de aanbiedingen door verschillende spelers gemakkelijker kunnen vergelijken. Ook zijn duidelijke richtlijnen opgesteld voor een uniforme afbakening van huurperioden, voor stockmanagement, evenals voor het aanbod van logistieke en technisch-ondersteunende of engineering-diensten.

Strenge kwaliteitscriteria

Om een transparante relatie tussen verhuurder en huurder te kunnen garanderen, heeft de sector duidelijke kwaliteitscriteria voor huurbekistingen gedefinieerd (de zogenaamde Belgische GSV-richtlijnen).
Het gevolg van deze nieuwe aanpak is dat de markt – onder andere door eenduidige contractvoorstellen – transparanter wordt zodat aanbiedingen beter kunnen worden vergeleken, er een betere ondersteuning van bouwbedrijven mogelijk is, dat concurrentie wordt bevorderd en dat mogelijke misverstanden tussen verhuurder en opdrachtgever of vertragingen als gevolg van onduidelijke contracten kunnen vermeden worden.

“Bekisting” : 4de sectie van SIGMA (TRAXIO)

SIGMA, dat een onderdeel vormt van koepelfederatie TRAXIO, groepeert de Belgische invoerders van materieel voor Burgerlijk Bouw en Goederenbehandeling. Naast de secties generatoren, (burgerlijke) bouwmachines en lift trucks, vormt “bekisting” voortaan de 4de sectie. Die wordt gevormd door de 9 belangrijkste spelers van bekisting op de Belgische markt. In alfabetische volgorde: Acropol, Becona, Cometal, Construx, DBS-Bekisting, Doka, Noé-bekistingstechnieken, Peri Benelux en Wolftech.

Bijkomende details kan u vinden op www.sigmafederation.be.

De algemene voorwaarden kan je hier downloaden

In de kijker

Residentie Hoppe te Temse

september 9th, 2019|0 Comments

In Steendonk, een deelgemeente van Temse en op een boogscheut van de Schelde, is DCA onlangs gestart met de werken van een gloednieuw woonproject. Residentie Hoppe is een woonproject met 38 appartementen, elk appartement baadt in het licht en heeft een ruim terras. Voor het keldergedeelte doet hoofdaannemer DCA beroep op COMETAL voor het leveren van de bekisting.

R&D

Universeel loopplatform

juni 21st, 2012|0 Comments

Het universeel loopplatform is een veiligheidsvoorziening die bestaat uit een beveiligde toegang en beveiligde werkconsole om bekistingswerken op hoogte uit te voeren.