Kolombekisting op maat voor schuinstaande kolommen

Kolombekisting op maat voor schuinstaande kolommen 2020-03-16T12:23:25+01:00

Project Description

Stalen kolombekisting voor kolommlen van 4,66m hoog en 8,70m hoog

De Universiteit Paris-Saclay, de vroegere Universiteit Paris-Sud, heeft een publiek-privaat partnerschap gesloten met het projectbedrijf Platon Saclay, onder leiding van Bouygues Construction, voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie/het onderhoud van het BPC-project (Biologie – Farmacie – Chemie) op het plateau van Saclay.
Bouygues koos voor Cometal Coffrages voor de realisatie van twee sets bekisting voor de bouw van de kolommen van Amphi Galeria – Metro 1 – Cœur de Pole.
De moeilijkheid lag in het produceren van materiaal dat voldeed aan de technische en veiligheidseisen die door Bouygues werden gesteld. Het materiaal is zo ontworpen dat het ter plaatse kan worden gehanteerd en er zo weinig mogelijk aanpassingen van de loodstandafwijkingen moeten worden uitgevoerd. Elke set wordt vier keer gebruikt.
Deze tools voldoen dus aan alle eisen, waardoor het mogelijk is om met een druk tot maximaal 140kN/m² veilig te gieten.
Cometal Coffrages heeft Bouygues ook geadviseerd over de juiste hantering van de bekisting tijdens de werkzaamheden op de bouwplaats, vanaf het lossen van de vrachtwagen, via het dagelijkse gebruik van het materiaal tot het afvoeren ervan.

Klik hier voor meer informatie over dit project

Parijs, Frankrijk Belgium flag

In de kijker

Residentie Hoppe te Temse

september 9th, 2019|0 Comments

In Steendonk, een deelgemeente van Temse en op een boogscheut van de Schelde, is DCA onlangs gestart met de werken van een gloednieuw woonproject. Residentie Hoppe is een woonproject met 38 appartementen, elk appartement baadt in het licht en heeft een ruim terras. Voor het keldergedeelte doet hoofdaannemer DCA beroep op COMETAL voor het leveren van de bekisting.

R&D

Universeel loopplatform

juni 21st, 2012|0 Comments

Het universeel loopplatform is een veiligheidsvoorziening die bestaat uit een beveiligde toegang en beveiligde werkconsole om bekistingswerken op hoogte uit te voeren.

Project Details

Categorieën: